Δραστηριότητες

Επισκέψεις Σχολείων

Η Βιβλιοθήκη μας, διοργανώνει ξεναγήσεις σε μαθητές όλων των ηλικιών έχοντας σαν στόχο την εξοικείωσή τους με τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και των υπηρεσιών που προσφέρει.

 

Μέσα από αυτές τις εκπαιδευτικές επισκέψεις δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να αναζητήσουν το υλικό που τους ενδιαφέρει, να το αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν ό,τι κρίνουν χρήσιμο.

Οι επισκέψεις προγραμματίζονται κάθε Τετάρτη και υπάρχει δυνατότητα επιλογής εκπαιδευτικού προγράμματος, καλλιτεχνικού δρώμενου, εργαστηρίου ή παρουσίαση βιβλίου από συγγραφείς ελληνικών εκδοτικών οίκων.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα σε κάθε σχολική τάξη.

Ομάδα φιλαναγνωσίας

Μια συνάντηση με σκοπό την καλλιέργεια της σχέσης μας με το διάβασμα και την κριτική προσέγγιση κειμένων, βιβλίων και θεμάτων. Τα παιδιά θα εξερευνήσουν την κλίση τους γράφοντας διηγήματα σε διάφορα λογοτεχνικά είδη έτσι ώστε να καταλάβουν κι εκείνα ποιο τους ταιριάζει καλύτερα και ποιο τους ενθουσιάζει. Οι ενήλικες θα ανακαλύψουν νέα μονοπάτια στις λογοτεχνικές αναζητήσεις τους, με ποίηση και πρόζα, μυθιστόρημα και δοκίμιο, γνωστά και λιγότερο γνωστά έργα, αναδεικνύοντας έτσι την καθοριστική συμβολή της ανάγνωσης στην ψυχική υγεία, την κοινωνική ευαισθητοποίηση, τη δημιουργικότητα, την ψυχαγωγία και την αυτογνωσία.
Πότε λοιπόν έρχεται η έμπνευση; Πώς μπορούμε να τη μετουσιώσουμε σε ιστορία;

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, στον χώρο της βιβλιοθήκης (Ιωνίας 24, στο ισόγειο) και διαρκούν δύο ώρες (12:30-14:30). Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 15 ευρώ μηνιαίως και οι θέσεις είναι περιορισμένες, ώστε να εξασφαλιστεί η δημιουργική συμμετοχή των μελών.

 

Τις εργασίες της ομάδας φιλαναγνωσίας συντονίζει η Τατιάνα Τζινιώλη, συγγραφέας και αρθρογράφος.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στα γραφεία του Θ.Ο.Π.Α.Α. Ιωνίας 24 Άνω Καλαμάκι και στα τηλέφωνα 210 9942500 & 210 9852251