Ιστορία Βιβλιοθήκης

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Η «Θουκυδίδειος Κοινοτική Βιβλιοθήκη Καλαμακίου» ιδρύθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 145 αρθρ. του Ν.Δ/τος 2884/54 στις 5-12-1964 ύστερα από πρόταση της τότε κοινοτικής συμβούλου Ελένης Γ. Καρανικόλα. Με το ΦΕΚ 256 στις 6-12-1969 συστάθηκε ως Νομικό Πρόσωπο με την ονομασία «Θουκυδίδειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου». Οι πρώτοι τόμοι των βιβλίων που αποτέλεσαν τον πυρήνα της πρώτης συλλογής, δημιουργήθηκαν με δωρεές από φίλους των γραμμάτων και διαφόρους φορείς. Οι πρώτες δωρεές ήταν του Προέδρου του κοιν. συμβουλίου Παύλου Τζιβανίδη και της Βουλής των Ελλήνων.

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τον Μάρτιο του 2010, η βιβλιοθήκη μετεγκαταστάθηκε στο κτίριο της οδού Ιωνίας 24, ύστερα από απόφαση της Προέδρου Μαρίας Μουτσάτου και του διοικητικού συμβουλίου και έτσι συστεγάστηκε με τον Θουκυδιδείο Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αλίμου. Τα μέλη της βιβλιοθήκης ανέρχονται σε 2.000 και καλύπτουν όλες τις ηλικίες ακόμη και νήπια.

 

Ο χώρος της βιβλιοθήκης αποτελείται από δύο τμήματα

 

α) Παιδικό-Εφηβικό τμήμα

β) Τμήμα ενηλίκων

 

Η πρόσβαση στη συλλογή είναι ελεύθερη.

 

Για τους ερευνητές-χρήστες της βιβλιοθήκης, διατίθεται wireless πρόσβαση στο internet μετά από αίτηση στο γραφείο της βιβλιοθήκης.

 

Με στόχο την εξοικείωση των παιδιών από μικρή ηλικία με το βιβλίο και την ανάγνωση, τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Δήμος μας δημιούργησε την Παιδική Βιβλιοθήκη Αλίμου. Ο χώρος διαμορφώθηκε με προσοχή και φροντίδα και ενισχύθηκε με καινούρια βιβλία.

Δωρεές

Δωρεές βιβλίων ή μικρών συλλογών (βιβλίων, περιοδικών κ.ά.) μπορούν να γίνουν αποδεκτές από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης. Η Βιβλιοθήκη διατηρεί το δικαίωμα αξιοποίησης της δωρεάς κατά οποιοδήποτε τρόπο κρίνει ορθό.